Musiikin opintojaksot
MU1 Intro – kaikki soimaan, 2 op
Pakollinen opintojakso
Opintojaksolla käydään läpi laulamista, soittamista, kuuntelemista ja luovaa tuottamista. Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija löytää omat tapansa toimia musiikin alueella, syventää omaa osaamistaan ja pohtii asemaansa musiikin kuuntelijana, tulkitsijana, tekijänä ja kulttuuripalvelujen käyttäjänä. Opintojaksolla syvennytään musiikin ja musiikkikäsitteiden tuntemuksen pariin käytännön musisoinnin avulla. Opiskelija oppii tarkkailemaan ääniympäristöään ja pitämään sen turvallisena.
MU2 Syke – soiva ilmaisu, 2 op
Pakollinen opintojakso
Opintojaksolla opiskelija syventää taitojaan itselleen mieluisissa musiikillisissa ilmaisutavoissa. Lauletaan, soitetaan ja kuunnellaan suomalaista musiikkia sekä sen eri tyylikausia ja musiikkikulttuureja. Luovaa ilmaisua kehitetään matalan kynnyksen improvisoinnin avulla.
MU3 Genre – globaali uteliaisuus, 2 op
Valtakunnallinen valinnainen opintojakso
Opintojakso sisältää läpileikkauksen eri musiikin tyylejä soittaen, laulaen ja kuunnellen. Käydään läpi eri aikakausien ikivihreitä sekä kotimaisia ja ulkomaisia suosikkeja. Tutustutaan yhdessä moniin musiikkikulttuureihin ja niiden merkityksiin eri yhteisöissä.
MU4 Demo – luovasti yhdessä, 2 op
Valtakunnallinen valinnainen opintojakso
Opintojaksolla opiskelijat kehittävän taiteellista luovuuttaan musiikin parissa. Opiskelijat luovat omaa musiikkia yhdessä kirjoittaen, säveltäen, soittaen, improvisoiden ja teknologiaa hyödyntäen.
MU5 Studio – musiikin tuottaminen, 2 op
Koulukohtainen valinnainen opintojakso
Opintojaksolla tutustutaan musiikin tuottamiseen. Opiskelijat kehittävät musiikillisia taitojaan eri musiikkiteknologisten sovellusten avulla. Tutustutaan studio- ja äänitekniikkaan ja sen käyttämiseen musiikin tekemisen tukena. Sovitetaan jo olemassa olevia ja mahdollisesti opintojakson aikana sävellettyjä kappaleita eri tyyleihin.
MU6 Live – esitys- ja tapahtumatekniikka, 2 op
Koulukohtainen valinnainen opintojakso
Opintojaksolla käydään läpi, miten esitystekniikkaa vaativia tapahtumia järjestetään ja miten esitysteknistä ääni- ja valokalustoa käytetään. Opiskelijat perehtyvät mm.valaistukseen, äänen käsittelyyn, eri mikrofoneihin ja niiden käyttöön sekä erilaisiin vahvistimiin ja sähköisiin soittimiin. Arviointi suoritusmerkinnällä.
Väinö Linnan lukioOpinto-opas 2024-257.8.2024